Duyarsızlaşma (Depersonalizasyon:): Kişiliğin reddi rüya gibidir. Anksiyete depresyona ikincil olabilir. Bu gençlerde görülebilir. Yer Değiştirme: Bir kişiden veya nesneden başka bir kişiye veya nesneye kabul edilebilir duygu aktarımı.
Depresyon: Mutlak olarak patolojik olmayan, hüzünlü belirli bir mizaç durumu. Kayseri Psikolog
Derealizasyon: Duyarsızlaşma ile birlikte görülen, dış dünyanın gerçek dışı bir rüya gibi algılanmasıdır.
Dismorfofobi: Vücudun bir bölümünün anormal olduğu fikri.
Psikosomatik: zihinsel nedenlerden kaynaklanan fiziksel işlev bozukluğu.
Psikoz: Sanrılar ve halüsinasyonlar ile karakterize bir zihinsel bozukluk.
Yalancı bunama: Geri dönüşlü işlev bozukluğunda (depresyon gibi) bilişsel işlevin bozulmasıdır.
Yanlış halüsinasyon: İnsanların iç dünyasından görme veya duyma şeklinde gelen bir tür algı bozukluğudur.İnsanlar durumu gerçek dışı olarak değerlendirirler.
Akılcılaştırma: Bir kişinin davranışının gerçek nedenini, davranışı hafifleterek açıklamak.
Reaksiyon oluşumu: Kabul edilebilir fikirler bastırılır. Bu kişi yaşananları tam tersi şekilde açıklamaya çalıştı.
Referans görüşü: Dış olayların yanlış anlaşılması. Bir paranoya durumunda olabilir.
Dönüş: Düşünce, duygu ve davranışların orijinal döneme dönmesidir. Bastırma: Kabul edilemez düşünce ve dürtüleri bilinçten uzaklaştırın. Direnç: Psikoterapi sırasında bilinçsiz materyalin yorumlanmasına karşı direnç.
Ayrılma: Bilincin bir kısmı diğerlerinden ayrılır. Örneğin: Rahatsız edici olayları unutun.
Düşünme bozukluğu: Bu, şizofrenide meydana gelen düşünmede ani bir duraklamadır.
Düşünce karışıklığı: Bir kişinin düşünceleri, şizofrenide görüldüğü gibi başkalarının kafalarına soktuğu düşünceler olabilir veya kendi düşünceleri geri çekilebilir veya yayılabilir.
Öfori: Mutluluğu artırın. Örneğin organik beyin hastalıkları ve mani olan hastalarda görülebilir.
Benlik: Kişiliğin genellikle bilinçli ve gerçeklikle ilgili kısmı.
Ekolali ve ekopraksi: Kişi, başkalarının sözlerini ve eylemlerini taklit eder.
Fiksasyon: Olgunlaşmamış dönemde kişilik gelişiminin duraklamasıdır.
Fobi: Bir nesneden veya durumdan aşırı derecede korkma.
İşlevsellik: Biyolojik nedenlerle değil, psikolojik etkenlerle ortaya çıkan hastalıkları tanımlamak için kullanılır.
Füg: Depresyon, dissosiyatif bozukluk, epilepsi sonrası, alkol ve uyuşturucuya bağlı bozukluklar ve kafa travmasında görülebilen bilinç değişikliği.
Halüsinasyon: Dış uyaranlar olmaksızın yanlış bir algıdır. Fonksiyonel psikoz veya organik beyin hastalığında görülür. İşitme, görme, dokunma, vücut, koku ve tat şeklinde olabilir. İşitsel halüsinasyonlar en yaygın olanlarıdır. Şizofrenide çoğu bozuklukta üçüncü tekil şahıs sesi duyulur.İkinci tekil ses çoğu bozuklukta duyulur.Afektif bozukluklarda kişinin mizacıyla ilgilidir.
Hipokondriyazis: Sağlık konusunda aşırı endişe. Düşünme bozukluğu: Bu, şizofrenide meydana gelen düşünmede ani bir duraklamadır. Düşünce karışıklığı: Bir kişinin düşünceleri, şizofrenide görüldüğü gibi, başkalarının kafalarına soktuğu düşünceler olabilir veya kendi düşünceleri geri çekilebilir veya yayılabilir.
Obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), obsesif-kompulsif bozukluk adı verilen tekrarlayan düşüncelere sahip olan kişilerle karakterize bir hastalıktır. Bu düşünce onları rahatsız ettiğinden, genellikle rahatlamak için ritüel veya kompulsiyon adı verilen tekrarlayıcı davranışlar sergilerler. Okb tedavisi psikolog veya klinik psikologlar yardımı ile gerçekleşir
Psikolog: Aktif olarak dinleyen ve anlamaya çalışan, farkındalığın artmasına yardımcı olan ve problemin arkasındaki nedenleri ortaya çıkararak ve farklı yöntemler kullanarak problemin çözümü sürecinde danışanı ile birlikte rol oynayan kişidir. Kayseri Psikolog, psikoloji bölümünden başarıyla mezun olan bir kişidir.
Klinik Psikolog: Ruh sağlığı, zihinsel, davranışsal ve duygusal bozuklukların psikoterapi/tedavisi alanında çalışan bir uzmandır. ...psikoloji alanında lisans derecesini aldıktan sonra klinik psikoloji alanında yüksek lisans veya doktora derecesi elde eden kişiye teknik olarak kayseri klinik psikolog denir.